Vernielingen tijdens onrustige jaarwisseling in Haastrecht
<p pstyle="BODY">Vuurwerk op de rotonde.</p>

Vuurwerk op de rotonde.

(Rob van Zuijlen)

Vernielingen tijdens onrustige jaarwisseling in Haastrecht

Op oudejaarsavond werd op de rotonde in Haastrecht veel (knal)vuurwerk afgestoken. Dit begon al op de vroege avond en eindigde diep in de nacht. Vooral de omwoners ondervonden hiervan veel last. Een select groepje Haastrechtse en Goudse jeugd was echt asociaal bezig. Zij hebben een spoor van vernielingen op de Grote Haven en daarbuiten achtergelaten.

Rond elf uur staken zij een dixie toilet in brand. Hoewel de brandweer spoedig ter plekke was kon zij niet verhinderen dat het toilet volledig verwoest werd. Voorts werden verkeersborden afgerukt en moesten twee ruiten van een auto eraan geloven.

Terrassets moeten het ontgelden

Een deel van de terrassets van gebouw Concordia moesten het ontgelden. Zij stonden weliswaar aan de ketting, maar werden van het Concordiaplein afgehaald om op de rotonde in de brand gestoken te worden, daarna werden ze volledig kapotgetrapt. Ook werden de bouwhekken bij zwembad De Loete in de dichte mist op de rijbaan gesmeten en lagen op de openbare weg. Overigens wisten omstanders te melden dat er rond half vijf vuurwerk afgeschoten werd.

Vanaf diverse plekken zijn goede camerabeelden gemaakt. De jeugd wordt opgeroepen zich bij de politie te melden en de verantwoording op zich te nemen voor dit gedrag waarvoor geen verklaring te vinden is.

Cees Reichard

Meer berichten