Utrechtse musea bekijken vanuit huis
pr

Utrechtse musea bekijken vanuit huis

Mocht de verveling de komende tijd toeslaan, dan is het misschien een idee om eens een kijkje te nemen op MuseumTV. Tien verhalen, over tien prachtige Utrechtse musea, zijn in tien korte documentaires vastgelegd. MuseumTV heeft documentaires gemaakt en deze aan het online archief toegevoegd.

De online mogelijkheden voor een museumbezoek komen extra gelegen in tijden waarin culturele instellingen zwaar lijden onder verplichte coronasluitingen. Veel musea hebben zelf alternatieve museumbezoeken opgestart, zoals digitale tentoonstellingen en 360-graden-tours, maar niet elke instelling kan dit zelf verwezenlijken. Daarom stelt MuseumTV zich ten doel om ook kleine musea een online portaal te bieden.

MuseumTV heeft al een bezoek gebracht aan Museum Hoge Woerd, DOMunder, Het Hernhutter Huis, Musiom, Museum Flehite, Kunsthal KAdE, Huis van Ravesteyn, Basis voor Actuele Kunst Utrecht (BAK), Vechtstreekmuseum, en Stadsmuseum Rhenen. In totaal zijn er 34 video's gefilmd over musea uit de provincie Utrecht die te zien zijn op de website https://museumtv.nl/provincie/utrecht

Meer berichten