Afbeelding

Uitbreidingslocaties Woningbouw Montfoort

Algemeen

Er is een onderzoek gedaan naar mogelijke locaties voor woningbouw buiten de rode contouren van de gemeente Montfoort. Dat is een uitvloeisel van de voor de zomer aangenomen woonvisie, waarin de ambitie is uitgesproken om 430 woningen te realiseren. Dat kan niet binnen de rode contouren. Het voorstel is nu om drie van die locaties aan te wijzen voor overleg met de regio en de provincie, te weten het terrein tussen de Doeldijk en IJsselveld, de locatie achter het tankstation (inmiddels beter bekend als IJsselvreugd) en aan de Bleek.

Vijf insprekers hadden zich gemeld. Bewoners tegen elk van de drie locaties en twee projectontwikkelaars waarvan al schetsplannen bekend zijn, te weten bij de Doeldijk en IJsselvreugd, uiteraard voor hun eigen plannen.

In afwachting van de discussie en besluitvorming (die nog lang zal lopen, voorlopig moet er eerst met de provincie worden overlegd) heeft het college al wel voorkeursrecht gevestigd op de gronden van alle voorgestelde locaties. Dat is bedoeld om grondspeculatie te voorkomen.

Wethouder Ten Hage gaf aan dat het nog helemaal niet zeker was dat op alle locaties gebouwd gaat worden. Eerst moet de provincie nog akkoord gaan. Het is niet ondenkbaar dat er dan één of meer locaties afvallen. Dan moet er nader onderzoek worden gepleegd naar de waterhuishouding en de ontsluiting, de wensen van omwonenden etc. Dan volgt nog het hele traject van de projectontwikkeling met alle overleg- en inspraakmomenten. Op een vraag van het CDA antwoordde de wethouder dat het verstandig is om, voor er definitieve keuzes worden gemaakt, ook nog een onderzoekje te doen naar de behoefte aan industriegrond en mogelijke locaties daarvoor.

De belanghebbenden hebben uitgebreide informatie gekregen over hoe om te gaan met de vestiging van het voorkeursrecht en eventuele bezwaren daartegen.

Voor wat betreft bezwaren gaf Ten Hage aan dat die fase nog niet is aangebroken. Vanzelfsprekend gaat dit punt naar de raad als bespreekpunt.

Trudie Scherpenzeel

In augustus werd begonnen met de mozaïekbank voor Waarder.
Onthulling mozaïekbank Waarder 1 minuut geleden
Afbeelding
Paasconcert in Benschop 2 uur geleden
Detail van de onderwijstentoonstelling in het Stadsmuseum.
Stadsmuseum opent nieuwe expositie 4 uur geleden
Een volle zaal met veel belangstellenden op de 'publieke tribune'.
Raadsinformatieavond over 't Bakkershuis trekt volle zaal 6 uur geleden
Afbeelding
Oecumenische Paaswake 7 uur geleden
Team Puzzelpoezen.
Puzzelkampioenschap in Dorpshuis De Vaart 20 uur geleden
Afbeelding
Bianca Tettero en de ReadShop 21 uur geleden
Suzanne Pruijssers vertelt de vele aanwezigen over de Palliatieve zorg.
Zorg rondom levenseinde bespreekbaar maken 22 uur geleden