Cindy en Petra bij de nieuwe locatie.
Cindy en Petra bij de nieuwe locatie. Ellen van Leeuwen

Kinderdagverblijf YellowBellies bijna in de startblokken

Algemeen

Aan de Waardsedijk 209 wordt al maanden flink verbouwd. YellowBellies opent in de eerste helft van 2021 de fonkelnieuwe opvanglocatie voor kinderen van 0 tot 7 jaar. Ook de allerkleinsten kunnen dan terecht op het kinderdagverblijf.

"Ja, het is een langgekoesterde droom die uitkomt", vertelt eigenaar Danny Muijs trots. "We kunnen nu nog meer kinderen onze visie over een gezonde leefstijl meegeven." Locatiecaptain Petra van Campen vult Danny aan: "YellowBellies heeft haar succes bewezen met de BSO en peuterspeelzaal. We kregen vaak de vraag, of eigenlijk opmerking: wat jammer dat er geen kinderdagverblijf is."

Die komt er nu wel! Natuurlijk is ook op het kinderdagverblijf - passend bij de visie van YellowBellies - veel aandacht voor bewegen, een gezonde leefstijl en natuur. De kinderen mogen zich lekker uitleven in de natuurlijke ontdektuin. Komt de regen met bakken uit de lucht? Geen probleem, dan kunnen ze terecht in de gymzaal in het gebouw. Op de interactieve beweegvloer gaan kinderen dansen en leren tegelijk. Vanzelfsprekend wordt op het kinderdagverblijf gezond gegeten. Petra: "We gaan ook samen eten maken en bakken in onze eigen keuken. Zo geven we kinderen gezonde eetgewoontes mee."

Vertrouwen

Ook de peuterspeelzaal en YellowBellies Light verhuizen in het voorjaar naar de nieuwe locatie. Kinderen vanaf drie maanden tot en met de onderbouw van de basisschool kunnen daardoor terecht op dezelfde opvanglocatie. Dit maakt de overgang naar de basisschool minder groot, legt Danny uit. "Als kinderen dan naar de BSO komen, gaan ze weer naar dezelfde vertrouwde plek."

Petra kan niet wachten om op de nieuwe locatie aan de slag te gaan. "Het wordt zo mooi, heel fris en modern." Samen met collega Cindy van Vliet wordt ze het gezicht van het kinderdagverblijf. Betrokkenheid en vertrouwen vinden beiden heel belangrijk. "We begrijpen goed hoe spannend het is als je jouw kindje ineens bij een vreemde moet achterlaten. Daarom mogen kinderen samen met hun ouders komen wennen, voorafgaand aan de officiële opvangperiode. Zo kunnen wij zien hoe zij onderling met elkaar omgaan en ervaren wat ouders belangrijk vinden in de verzorging en opvoeding", aldus Petra.

Voor meer informatie en inschrijven kunt u kijken op www.yellowbellies.nl.

Ellen van Leeuwen

Detail van de onderwijstentoonstelling in het Stadsmuseum.
Stadsmuseum opent nieuwe expositie 27 minuten geleden
Een volle zaal met veel belangstellenden op de 'publieke tribune'.
Raadsinformatieavond over 't Bakkershuis trekt volle zaal 2 uur geleden
Afbeelding
Oecumenische Paaswake 3 uur geleden
Team Puzzelpoezen.
Puzzelkampioenschap in Dorpshuis De Vaart 16 uur geleden
Afbeelding
Bianca Tettero en de ReadShop 17 uur geleden
Suzanne Pruijssers vertelt de vele aanwezigen over de Palliatieve zorg.
Zorg rondom levenseinde bespreekbaar maken 18 uur geleden
Afbeelding
Kruiswegviering 18 uur geleden
Afbeelding
Open Dag bij SVO met Christian Haasjes 19 uur geleden