Mondkapjes kom je overal tegen... buiten op straat en in de natuur.
Mondkapjes kom je overal tegen... buiten op straat en in de natuur. Sjoukje Dijkstra

Mondkapjes

Algemeen

Of je nu voor of tegen bent… Of je het nu nodig vindt om alleen in de auto met een mondkapje om te gaan zitten of niet. Of je nu vindt dat het vanzelf went of je er benauwd van wordt. Nergens waren de meningen zo over verdeeld. Feit is dat die krengen er zijn en dat zolang ze er zijn, ze niet alleen onze glimlach verbergen, maar blijkbaar bij veel mensen ook hun goede gedrag.

Ook in Montfoort. Ik kom ze overal tegen, op straat. Weggegooid. Laten vallen? Hier een handschoen, daar een mondkapje. Het is te zot voor woorden. Alsof het nog niet genoeg is dat mensen er eentje 'willen' dragen, geven we de natuur of het straatbeeld ook een mondkapje. Dat hoeft niet, mensen. De natuur ademt (nog) wel vrij uit. Wij daarentegen…

Lokale ondernemers wil je ondersteunen, maar met het zeer dringende advies, ofwel plicht mondkapjes te dragen binnen, lokken de winkels toch minder. 'Geen mondkapje bij me. Laat maar zitten.' Alleen als het nodig is… en dan snel naar binnen en naar buiten.

Bij sommige winkels krijg je een mondvodje aangereikt bij binnenkomst. Goed bedoelde service natuurlijk, maar wijs de mensen er dan ook even op dat ze het ding naderhand netjes in de prullenbak deponeren. Of je nu voor of tegen mondkapjes bent, over één ding zijn we het zeker eens: en dat is dat we niet meer maar minder vervuiling willen. Toch?! En oh ja, als je op straat loopt, mag het ding echt af: dan kunnen we weer lachen naar elkaar!

Sjoukje Dijkstra

Sjoukje Dijkstra

Een volle zaal met veel belangstellenden op de 'publieke tribune'.
Raadsinformatieavond over 't Bakkershuis trekt volle zaal 28 minuten geleden
Afbeelding
Oecumenische Paaswake 1 uur geleden
Team Puzzelpoezen.
Puzzelkampioenschap in Dorpshuis De Vaart 14 uur geleden
Afbeelding
Bianca Tettero en de ReadShop 15 uur geleden
Suzanne Pruijssers vertelt de vele aanwezigen over de Palliatieve zorg.
Zorg rondom levenseinde bespreekbaar maken 16 uur geleden
Afbeelding
Kruiswegviering 16 uur geleden
Afbeelding
Open Dag bij SVO met Christian Haasjes 17 uur geleden
Afbeelding
Boomband spijkeren 20 uur geleden