Woensdag de 11e komen carnavalsverenigingen en 'Ontmoeten Raakt' met een alternatieve aftrap van het Carnavalsseizoen.
Woensdag de 11e komen carnavalsverenigingen en 'Ontmoeten Raakt' met een alternatieve aftrap van het Carnavalsseizoen. pr

Alternatieve aftrap van het carnavalsseizoen

Algemeen

De film-documentaire 'Nao 't Zuuje' - gaat over de waarden van het carnaval, die ons met elkaar verbinden

Omdat het komende Knopengeinse carnaval anders zal zijn dan wat we gewend waren, presenteert 'Ontmoeten raakt' samen met de carnavalsverenigingen de film-documentaire 'Nao 't Zuuje' (naar 't Zuiden). "Het voorproefje wordt gedaan door onze 'enige echte carnavals-preker' Bernard Höfte", laat Gerard Vendrig van de Katholieke Kerk in Montfoort weten.

De film vormt op woensdag 11 november de aftrap van het carnavalsseizoen. Voor iedereen die denkt dat carnaval alleen om (zoveel mogelijk) bier drinken gaat, is de film volgens initiatiefnemers interessant en blikverruimend. "Juist dit feest kenmerkt zich door 'samen': saamhorigheid, vriendschap, verbroedering. Samen hossen, zingen en samen een biertje drinken. Elkaar bij de schouders pakken, muziek maken en meezingen met gouwe ouwe én de nieuwste carnavalskrakers, kortom: het is de ontmóeting, dat oprecht delen van het leven, zo zoet of zo zuur als het smaakt, dat carnaval zijn ziel geeft."

Saamhorigheid, vriendschap en verbroedering

In de docu gaat erom 'de waarden, die ons met elkaar verbinden, voor het voetlicht te brengen'. Lex Uiting, bekend van tv, wordt gevolgd wanneer hij, als geboren en getogen Venlonaar, uitverkozen wordt als de nieuwe Prins Carnaval. Niet alleen de gebruiken rond het carnavalsfeest komen voorbij, maar ook de ontmóetingen die dit feest een 'volksfeest pur sang' maken: "Carnaval is het cement dat iedereen, van jong tot oud, met elkaar verbindt. Deze film met een lach en een traan is een feest van herkenning! Het geeft ons de kans om even onze zorgen, moeite en pijn te vergeten en in het zonnetje te zetten wat het leven de moeite waard maakt: saamhorigheid, vriendschap en verbroedering."

Door de aangescherpte coronamaatregelen is de film helaas niet live, maar wel thuis via een toe te sturen digitale link te bekijken.
Aanmelden vóór zaterdag 7 november via info@ontmoetenraakt.nl o.v.v. film!
De mail met digitale link wordt op woensdag de 11de van de 11de om 19.11 uur verstuurd.

Sjoukje Dijkstra

Team Puzzelpoezen.
Puzzelkampioenschap in Dorpshuis De Vaart 1 uur geleden
Afbeelding
Bianca Tettero en de ReadShop 2 uur geleden
Suzanne Pruijssers vertelt de vele aanwezigen over de Palliatieve zorg.
Zorg rondom levenseinde bespreekbaar maken 3 uur geleden
Afbeelding
Kruiswegviering 3 uur geleden
Afbeelding
Open Dag bij SVO met Christian Haasjes 4 uur geleden
Afbeelding
Boomband spijkeren 7 uur geleden
Afbeelding
Kruiswegviering 9 uur geleden
Afbeelding
Oud IJzer actie Ons Genoegen 12 uur geleden