Loes de Vos en Maxime Jongerius zijn blij met de nieuwe samenwerking tussen Muziekhuis Oudewater en Studio Max Dance.
Loes de Vos en Maxime Jongerius zijn blij met de nieuwe samenwerking tussen Muziekhuis Oudewater en Studio Max Dance. Ellen van Leeuwen

Leer coole hiphop en breakdance moves of mix je eigen dancetrack

Algemeen

Loes de Vos en Maxime Jongerius zijn blij met de nieuwe samenwerking tussen Muziekhuis Oudewater en Studio Max Dance. Sinds de start van dit cursusseizoen geeft Maxime drie uur dansles in het Muziekhuis. Loes en Maxime broeden nu op plannen om dans en muziek meer met elkaar te verbinden. "Het is heel leuk als we de disciplines in elkaar kunnen verweven."

Een eerste toffe gezamenlijke productie is de Urban Music & Dance middag op zondag 29 november. Jongens en meisjes vanaf 9 jaar kunnen leren dansen als een echte hiphopper of toffe breakdancemoves oefenen. Liever achter de knoppen? Tijdens de DJ-workshop maak je kennis met het mixen van muziek en in de workshop Music Producer leer je hoe je een eigen beat maakt. Aan het einde van de middag komt alles samen in een stoere music & dance battle. Loes: "Hoe leuk is het als er aan het einde van de dag gedanst wordt op jouw beat?" Ervaring met muziek of dans is niet nodig. "Je moet er zin in hebben en iets willen leren", aldus Maxime.

Cursus DJ en Music Producer

Heb je meteen al zin om een volledige mix of track te leren maken? Op vrijdag 30 oktober starten de cursussen DJ en Music Producer in Muziekhuis Oudewater. In vijf lessen leren de Oudewaterse DJ's Theis'n en Tjoeri je hoe je muziek mixt op een echte DJ set. Loes: "Je leert hoe je het ene nummer kan laten overlopen in het volgende, zonder dat de muziek stopt."

Tijdens de cursus Music Producer ga je onder leiding van Maarten Bakker een eigen dancetrack produceren. Op een laptop breng je samples, stukjes muziek, drums en akkoorden bij elkaar en je leert hoe de opbouw van een nummer werkt. Aan het einde van beide cursussen mogen de leerlingen optreden tijdens de Urban Music & Dance middag. Loes: "Het doel van deze lessen is dat je een track of mix maakt waar ook echt op gedanst kan worden."

De cursussen bestaan uit vijf lessen en kosten 80 euro. Als afsluiter mag je gratis deelnemen aan de Urban Music & Dance middag. Alleen naar de workshops? Dan betaal je 15 euro. Voor meer informatie en inschrijven kijk je op www.muziekhuisoudewater.nl.

Ellen van Leeuwen

Afbeelding
Voetbalverslagen en voetbalprogramma 3 uur geleden
Sorry, die duw in de boarding was ietsje te fors(wel een blessure en een wissel voor Thomas Hoogenboom)
FC Oudewater laat duur punt liggen in slotfase 5 uur geleden
Een grutto op Het Beloken Land, in een plas drasgebiedje, waar hij zich goed thuis voelt.
Lezing 'Weidevogelwellness Het Beloken Land' 6 uur geleden
Het is weer gelukt een prachtig en 'voor-ieder-wat'-programma te maken voor Koningsdag.
Koningsdag in Oudewater 20 uur geleden
Afbeelding
Uit het leven gegrepen 22 apr, 12:00
Afbeelding
Opbrengst Reuma collecte 2024 22 apr, 09:00
Afbeelding
Comité 4 en 5 mei Oudewater zoekt meedenkers 21 apr, 19:00
Gerben Olsthoorn (li) en Kees van Schaick in de polders.
Nieuwe gebiedscoöperatie in de polders rond Oudewater 21 apr, 17:00