SPV-Oosterheem
SPV-Oosterheem

Both houdt SPV op de been

Algemeen

SPV - Oosterheem 2-2

Voetballen zonder toeschouwers. Geconcludeerd kon worden dat het de spelers weinig uitmaakte. Die zorgden ervoor dat alle ingrediënten gewoon werden opgediend. Met inbegrip van gele en rode kaarten, een scheidsrechter die tot tweemaal toe tegen het gras ging en veel hele en halve missers. Kortom het spelen zonder publiek leverde geen niveauverheffende taferelen op.

Uiteindelijk werden de punten gedeeld en daar mocht de thuisploeg nog het meest tevreden mee zijn. Dit ondanks het feit dat SPV ruim een half uur met een man meer mocht spelen na het wegsturen van Ktitu na twee gele kaarten binnen een minuut. Zelfs was de getalsverhouding nog even 11 tegen 9, maar dat geschiedde gedurende de slotminuten nadat ook Koolmees. Zijn rode verwijskaart had geïncasseerd. Dit laatste in de nasleep van de overtreding waarmee Sander Koolwijk de Zoetermeerse verdediger Den Doogan had geblesseerd.

Buitenspel of niet?

De 2-2 eindstand stond op dat moment al op het scorebord en was in de 65e minuut op naam gebracht door Stijn Achterberg die de bal in ogenschijnlijke buitenspelpositie over de doellijn had getikt. In de ogen van de arbiter hief de bij de andere paal net voor of net achter de doellijn verkerende linksachter van Oosterheem deze situatie op. 'Trachtte deze speler zich al dan niet opzettelijk aan het spel te onttrekken?', leek de vraag. Dat de Polsbroekers zich op dat moment nog illusies mochten maken op een aanvaardbaar resultaat was voornamelijk toe te schrijven aan doelman Jeroen Both. Hij immers was zowel voor als na de gelijkmaker de meest betrouwbare pion aan de zijde van SPV.

Weinig mogelijkheden

Bij de thuisploeg ontbraken zo links en rechts de nodige krachten toen de strijd tegen de ook puntloze Zoetermeerders begon. De SPV'ers wisten de eerste gevaarlijke momenten binnen te halen. Daar tekenden Thomas Spelt en Sander Koolwijk voor. In de 13e minuut was de tegenstander met het rugnummer 13 - Arthur van Lith- verantwoordelijk voor het openingsdoelpunt. Doelman Both wist een inzet vanaf links nog te pareren maar bokste de bal voor de voet van Lith; 0-1. In de periode tot aan het half uur wist geen van beide partijen ook maar iets te creëren. Daarna sloeg Van Lith opnieuw toe. Nu op aangeven van Ktitu 0-2 (31e min). Sander Koolwijk deed nog geen drie minuten later iets terug en wist de bal net even eerder te toucheren dan doelman Harteveld 1-2 (34e min). Doordat Sensoy kort hierna een door Van Lith voorgegeven bal van dichtbij naast wist te schieten, mocht SPV blijven hopen op een resultaat dat de 8-0 nederlaag van vorige week kon doen vergeten.

Liever geen commentaar

Hoekschoppen, dat was waar beide ploegen in het begin van de tweede helft een abonnement op leken te hebben. Voor SPV kreeg Thomas Spelt hieruit een mooie kans, maar de doelman stond in de 57e minuut bij de paal in de korte hoek. Doelman Both stopte een minuut later een inzet van Domburgh ten koste van weer een corner. Dat de scheids niet gediend was van commentaar mocht inmiddels wel duidelijk zijn. Niet echter voor Ktitu die tot tweemaal toe in de fout ging. Een numerieke meerderheid voor de thuisclub was het gevolg, maar deze was niet zichtbaar op het veld. Wel kwam vlak hierna de omstreden gelijkmaker tot stand door spits Achterberg. Met de veldverlichting aan ontwikkelde zich een eindfase waarin beide ploegen nog voor de winst gingen. Met alle risico's van dien. Jeroen Both stopte een inzet van de Oosterheem-linksbuiten Sensoy, invaller Twan Koorevaar schoot met het verkeerde been en bij counterpogingen van de bezoekers liep het een aantal malen maar net goed af. In de 83e minuut redde Jeroen Both opnieuw op een inzet van Sensoy en ging de scheids opnieuw tegen de grasmat. Eenmaal opgelapt zag ook hij Sander Koolwijk vanaf 18 meter net naast schieten (90e min) om aansluitend opnieuw een speler uit Zoetermeer naar de kleedkamer te verwijzen. Voor SPV is het eerste competitiepunt een feit.

Gerard van Hooff

SPV-Oosterheem
Afbeelding
Bijzondere muziekvoorstelling in Linschoten 13 uur geleden
Afbeelding
Snertwandeling in Hekendorp 15 uur geleden
Afbeelding
Hout 23 uur geleden
Afbeelding
Onderling Sterk bestaat vijfentwintig jaar 5 feb, 19:00
Afbeelding
Taxatiemiddag in Haastrecht 5 feb, 17:00
Afbeelding
Marc C. Slootjes schrijft 'The Original Sinners' 5 feb, 14:00
Afbeelding
De Knoperij, een succesformule 4 feb, 19:00
Afbeelding
Rachel Verkaik-Stalvord over haar deelname Stem van de Waard 4 feb, 18:00