Aan Achthoven Oost Montfoort werd wederom een drugslab ontmanteld.
Aan Achthoven Oost Montfoort werd wederom een drugslab ontmanteld. Sjoukje Dijkstra

Burgemeester Montfoort sluit woning en bijbehorend perceel na vondst drugslaboratorium

Algemeen

Op 16 september heeft burgemeester Van Hartskamp een woning en het bijbehorende perceel aan Achthoven Oost te Montfoort gesloten voor een periode van één jaar, nadat hier bij een doorzoeking door de politie een drugslaboratorium is aangetroffen. Dit drugslaboratorium werd op 6 augustus ontdekt op het terrein van Nico V. aan Achthoven Oost in Montfoort.

Een woordvoerder van gemeente Montfoort meldt dat de politie bij doorzoeking "een flink drugslaboratorium" aantrof in zes verborgen zeecontainers: "Vanuit de woning werd het drugslaboratorium van water en stroom voorzien en zijn veel materialen aangetroffen die bedoeld waren voor de drugsproductie. De aangetroffen drugs waren bestemd voor de handel. Op basis van de Opiumwet heeft de burgemeester dan de bevoegdheid om een pand te sluiten. De sluiting van woning en bijbehorend perceel is een maatregel om de openbare orde en veiligheid te herstellen. Het maakt voor de buitenwereld duidelijk dat deze locatie geen onderdeel meer uitmaakt van het criminele circuit. Tevens wordt een duidelijk signaal afgegeven aan de samenleving dat drugshandel en alles wat daarbij komt kijken niet acceptabel is en hier hard tegen opgetreden wordt."

Burgemeester Van Hartskamp reageerde: "Het betreft hier een ontmanteling van een professioneel crystal meth lab. Gebruik van crystal meth heeft desastreuze lichamelijke gevolgen, meer nog dan andere drugs. De handel in drugs ondermijnt onze samenleving op zeer ernstige wijze. Met deze maatregel wil ik een duidelijk signaal afgeven."

Het is niet de eerste keer dat op dit zelfde erf een drugsfabriek wordt aangetroffen. Ook in 2013 en 2014 werd er een drugslab ontmanteld, waarbij acht mannen en een vrouw werden opgepakt. De Montfoortenaar Nico V. was een van hen. Hij ontkende destijds alle betrokkenheid, en werd vrijgesproken door de rechter en gezuiverd van alle blaam. Ook nu ontkent hij betrokkenheid en hoopt hij op een goede uitkomst.

Volgens woordvoerder van de politie Thomas Aling was het Montfoortse lab 'zeer goed gemaakt'. Tegen het Algemeen Dagblad vertelde hij: "Deze locatie was echt specifiek ingericht voor drugsproductie. Het zat slim in elkaar. We zien wel vaker dat criminelen drugs onder de radar produceren. Bijvoorbeeld hennepkwekerijen, weggewerkt in een bunker of ondergronds op een bestaande locatie als een bedrijf. Maar hier was werk aan besteed."

De woning en het bijbehorend perceel worden gesloten voor een periode van één jaar. Dat houdt in dat de toegang van het perceel is afgesloten en verzegeld. Het is voor de periode van de sluiting verboden het perceel te betreden.

Sjoukje Dijkstra

Afbeelding
Collectanten de straat op voor kinderen in armoede 1 minuut geleden
Afbeelding
Enkeltje Holandija nu ook in Oudewater 17 uur geleden
Afbeelding
Taizé viering in Linschoten 22 uur geleden
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren gisteren
Afbeelding
Plusdienst 'Geloof, Hoop & Liefde' 13 apr, 09:00
Afbeelding
In Memoriam: Piet Rutges (1949 - 2024) 12 apr, 19:00
Afbeelding
O.P.A. vijftig jaar! 12 apr, 18:00
De eerste bezoeker van het seizoen ontving enkele publicaties over het Gemaal en heerlijke koeken.
Amersfoort aan zee in Haastrecht 12 apr, 17:00