Gerard van Hooff

Krachtverschil groot

SCH - WDS 7-1

Balverlies kan dodelijk zijn. WDS moest dat ervaren op het moment waarop bij een 1-2 achterstand pogingen werden ondernomen om nog voor de rust langszij te komen. Tot tweemaal toe werd de aanvallende dadendrang verstoord door knullig verspelen van de bal.

De eerste maal raakte Mhandi de bal kwijt precies op de middenlijn en lag de bal drie contacten later achter doelman Boer. Dat betekende 1-3 door Dennis de Bree (40e min). Het tweede incident kwam na een foutief passje van Eric Cromwijk. Die keer was het Dion de Lange die doelman Bas Boer het nakijken gaf en een onoverbrugbare kloof op het scorebord verscheen; 1-4. Niet dat de verwachtingen van de bezoekers hooggespannen waren geweest bij aanvang van de partij. Maar op Ivo Lemkes na was de ploeg op oorlogssterkte op het appel verschenen.

Wiskunde

SCH was vorig seizoen de te kloppen ploeg geweest en stond bij het afgelasten van de competitie onbereikbaar aan de top. Slechts hogere wiskunde van de zijde van de KNVB en een coëfficiënt dat enkele honderdsten te laag uitkwam had directe promotie in de weg gestaan. En dus bleef de ex-zondag tweedeklasser nog minstens een seizoen hangen in de vierde klasse. Het ontzag dat de status van de thuisploeg inboezemde, kreeg al snel gestalte in een snel openingsdoelpunt. In de 9e minuut wist doelman Boere een inzet nog wel te pareren, maar de rebound werd door rechterspits Jeffrey Buijt onhoudbaar binnengeschoten; 1-0. Prompt hierna wilde Eric Cromwijk zijn visitekaartje afgeven, maar dat kwam hem op een gele kaart te staan van scheidsrechter Doesburg. Een poging van Van der Steen die alleen op doelman Mansveld afstevende -zonder gevolgen- was voor de thuisploeg een teken aan de wand en op het kwartier kwamen de bezoekers langszij. In de nasleep van de tweede Driebrugse hoekschop kon linksachter Simon een keurig passje afleveren op spits Hagoort en die schoot de bal in de verste hoek achter doelman Nick Mansveld; 1-1.

Verzorgder

De gastheren waren er niet echt van onder de indruk. Zij brachten het leder steevast verzorgd passend naar het Driebrugse strafschopgebied en trachtten al 'breiend' de achterste linie te verschalken. Al blokkerend met alles wat daarvoor geschikt was werd veel ellende voorkomen, maar in de 24e minuut kon Dion de Lange een hard ingespeelde bal van het beslissende tikje voorzien; 2-1. In een poging nog voor de rust iets terug te doen moesten de Driebruggenaren meer ruimte weggeven en terwijl doelman Boere zich nog een aantal malen wist te onderscheiden liep WDS in het Harmelense mes. Met een 4-1 ruststand als gevolg.

Formaliteit

Na de hervatting werd de situatie nog uitzichtlozer. Na 51 minuten stuurde SCH's Joey van Bemmel doelman Bas Boere vanaf de strafschopstip naar de verkeerde hoek; 1-5 en 10 minuten later na een typisch geval van 'mangelen' liet hij in dezelfde situatie de bal op de boarding naast de linkerpaal eindigen. Niettemin liep WDS compleet achter de feiten aan. Slechts individuele aanvallende avontuurtjes vielen er nog te noteren, maar die konden de een tikkeltje hautain voetballende Harmelenaren niet verontrusten. Beide coaches gaven hun bankzitters speelminuten en het uitspelen van de partij was een formaliteit geworden. Binnen dat bestek schoot Steven Verlaan nog langs de verste paal van Mansvelds heiligdom en tilden de gastheren de stand nog op naar 1-7. Eerst door een rush via de linkerzijden met een intikkertje van De Lange als eindstation (77e min) en afsluiten door een poeier van Joey van Bemmel in de rechterbovenhoek (88e min).

Kookworkshop voor 18+'ers: Lekker, gezellig en gezond 22 minuten geleden
Verhalencafé: Liefde en verlangen, heerlijk, maar soms dodelijk 1 uur geleden