Afbeelding
pr

Deze week in Concordia

Algemeen

Donderdag 24 september om 20.15 uur

Filmavond: The Rocketman Elton John

‘Rocketman’ vertelt het waar gebeurde verhaal van Elton John. Elton besluit als jonge jongen naar het beroemde conservatorium Royal Academy of Music te gaan, waarna hij vervolgens een muzikale samenwerking met Bernie Taupin aangaat. Uiteindelijk zal hij uitgroeien tot een wereldbekende superster.

De film begint met superster rocker Elton Hercules John (Taron Egerton) die een kamer binnenloopt terwijl hij een opzichtige oranje duivelachtige outfit draagt waarin hij op het punt staat op te treden. Het blijkt dat hij echt een groepsvergadering voor verslaafden bijwoont. Hij gaat zitten om lid te worden van de groep en legt uit dat hij een drugs- en seksverslaafde is, plus een alcoholist, en hij wil beter worden voordat het erger wordt. De groepscoördinator vraagt Elton om over zijn jeugd te praten. Elton, toen gewoon bekend als zijn geboortenaam Reginald Kenneth “Reggie” Dwight (hier gespeeld door Matthew Illesley), begon met een reeks flashbacks en was een verlegen maar beleefd kind dat in de jaren 1950 in de voorsteden van Middlesex woonde (”The Bitch is Back” “) met zijn emotioneel lege moeder Sheila Eileen (Bryce Dallas Howard) en meer liefhebbende grootmoeder Ivy (Gemma Jones). Zijn dominante vader Stanley (Steven Mackintosh) is nog erger dan zijn moeder, omdat hij constant de acties van zijn zoon controleert en niet eens de moeite neemt hem affectie te tonen. Reggie begint dan interesse te krijgen in muziek, en dus schrijven Sheila en Ivy hem in voor pianolessen. En hoe het verder ging weten we allemaal.

Kaarten zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl en te koop in Grand Café Concordia op openingsdagen vanaf 17.00 uur.

Afbeelding
Kookworkshop voor 18+'ers: Lekker, gezellig en gezond 11 uur geleden
Afbeelding
Verhalencafé: Liefde en verlangen, heerlijk, maar soms dodelijk 12 uur geleden
Uitreiking Hugo Kotestein oorkonde.
Monumentenstichting Hugo Kotestein 13 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere kerkdienst in Montfoort 18 uur geleden
Afbeelding
Fantastische Rot-avond in de soos 20 uur geleden
Flamenco Linschoten (foto: Gijs Possel).
Fotograaf Gijs Possel exposeert Flamencodansers In Theater De Wilde Weg 21 uur geleden
Afbeelding
Haastrechtse Rommelmarkt 18 apr, 19:00
Afbeelding
WBO ondernemersvrouwen 18 apr, 18:00