pr

Leerlingen Oudewater bezoeken stadhuis

Onder het motto ‘beleef een leermoment in een leermonument’ werden er in aanloop naar Open Monumentendag verschillende klassenbezoeken naar het inmiddels eeuwenoude stadhuis van Oudewater georganiseerd. Afgelopen week stond er bijna elke dag wel een groep enthousiaste leerlingen klaar om het stadhuis te bekijken. Aan het einde van de week waren alle Oudewaterse groep 7/8 leerlingen een leermoment rijker.

Nettie Stoppelenburg nodigde de leerlingen uit om in de week voorafgaand aan Open Monumentendag een unieke geschiedenisles te ervaren. Waar bij de ene school de nadruk lag op fantastische families werd bij de andere school weer meer naar de mens in het stadhuis gekeken. Een ding hadden de bezoeken echter gemeen: de vragen van de leerlingen stonden centraal.

Zo kwamen de leerlingen er onder andere achter waardoor er grotere en kleinere stenen in de muur van het stadhuis zitten. Wie de vrouw is die buiten aan het stadhuis hangt en het verhaal van het schilderij van de Oudewaterse Moord werd verteld.

Meer berichten