Twan Koorevaar in de aanval en langs zijn tegenstander Michel van der Elst.
Twan Koorevaar in de aanval en langs zijn tegenstander Michel van der Elst. Joop Kurver

SPV komt tekort tegen DSVP

SPV'81 - DSVP 1-4

Dat de 4e klasser SPV'81 het in eigen huis lastig zou krijgen tegen 3e klasser DSVP uit Pijnacker bleek al snel aan het begin van de eerste helft. SPV had zijn handen vol aan deze zeer beweeglijke en snelle counterploeg van coach Dennis van den Steen en de ene na de andere aanval werd via de flanken ingezet. In de 25e minuut scoorde Jense voor DSVP de openingstreffer. Vlak voor rust kopte Van Horssen de 2-0 binnen. Na de thee kwam SPV verrassend sterk terug en scoorde Twan Koorevaar de 1-2, maar twee minuten later schoot Ceder de 1-3 in de touwen. SPV kreeg nog wel enkele goede mogelijkheden, maar de bal wilde er gewoon niet meer in. Van der Elst bracht de eindstand op 1-4.

Even over halfdrie gaf scheidsrechter, dhr Joppe Dingemanse het eerste fluitsignaal en konden de twee ploegen de strijd aanvangen voor de bekerwedstrijd in Groep 2, poule 05. Ondanks de zeer 'luidruchtige' bank van de bezoekers en de veelal onterechte opmerkingen floot de onpartijdige een uitstekende wedstrijd.

Doelman Jeroen Both

Al in de 3e minuut was er een grote kans voor de snelle Tim Ceder, maar doelman Jeroen Both keerde de inzet. Niet veel later stond keeper Both opnieuw in de weg, nu voor Michel van der Elst. Tien minuten later tikte Jeroen Both, die een zeer puike wedstrijd keepte, wederom een bal van Van der Elst via de paal naast het doel. Zo hield de ontketende keeper zijn doel schoon en kon de SPV-ploeg de bezoekers voorlopig nog op de nul houden. Maar de thuis supporters zagen al aankomen dat dit niet al te lang kon duren. In de 25e minuut kon Nick Jense na een prima combinatie de openingstreffer scoren, 0-1. Na een half uur spelen weer een prachtige redding van doelman Both die met de vuisten het leder wist te pareren. De thuisploeg deed wel iets terug. Uit een vrije trap van aanvoerder Ivo Sluis kreeg Lex van Maurik een grote kans, maar dichtbij de paal stuitte de bal te hoog op om te kunnen scoren. Een minuut later produceerde Stijn Achterberg een goed schot op doel dat echter overvloog. DSVP was daarentegen toch productiever, want vlak voor rust kopte Matthijs van Horssen uit een corner van rechts de bal van heel dichtbij eenvoudig langs de SPV-doelman, 0-2.

Twan Koorevaar

De warme thee en de instructies van trainer-coach René Eyra hadden de groen-witte brigade schijnbaar goed gedaan, want de ploeg ging na de rust direct fel van start. Dat leverde al een grote kans op voor Lex van Maurik, die echter naast schoot. SPV'81 werkte hard en DSVP kwam steeds meer onder druk te staan. In de 52e minuut kon Twan Koorevaar, na prima aandringen van Van Maurik en Achterberg, de bal in de rebound snoeihard binnenschieten, 1-2. Met het enthousiaste publiek achter zich leek het erop dat SPV de wedstrijd kon doen kantelen, maar de meer ervaren DSVP-ploeg liet zich niet van de wijs brengen en ging na de aftrap direct in de tegenaanval. De razendsnelle Tim Ceder die de hele partij al een echte plaaggeest was voor SPV, schoot na de snelle uitbraak binnen twee minuten de bal loepzuiver langs Both in de verre hoek, 1-3. Koorevaar deed tien minuten later nog een goede poging, maar zijn inzet ging rakelings naast. In de 73e minuut tikte Nick Jense uit een scherpe voorzet de bal eenvoudig binnen, 1-4. Ivo Sluijs kon nog verandering brengen in de stand, maar zijn schitterende schot vanaf de tweede lijn belandde op de lat.

Zaterdag 19 september speelt SVP'81 zijn eerste competitiewedstrijd thuis en ontvangt Moerkapelle in Polsbroek.