Fenna Boumans was een van de eerste spelbegeleiders van Jeugd aan Zet en kreeg hiervoor een prijs overhandigd van wethouder Herman van Wiggen.
Fenna Boumans was een van de eerste spelbegeleiders van Jeugd aan Zet en kreeg hiervoor een prijs overhandigd van wethouder Herman van Wiggen. Sjoukje Dijkstra

Spelbegeleider Jeugd aan Zet Fenna Bouwmans krijgt prijs uitgereikt

Algemeen

Fenna Boumans (12) was een van de eerste die reageerde op de vacature van Jeugd aan Zet spelbegeleider in de krant voor de Zomeractiviteiten voor kinderen. Afgelopen zaterdagavond kreeg zij een prijs uitgereikt uit handen van wethouder Herman van Wiggen. Zo kreeg ze een fruitmand van Vlooswijk fruit en een waardebon van 50 euro van de Montfoortse winkeliersvereniging.

Fenna woont in Montfoort. Ze heeft ruim tien keer als spelbegeleider meegedaan. Ze wilde ook graag aan de EHBO-training meedoen, omdat ze later in de zorgsector gaat werken.

Deze EHBO-training wordt (waarschijnlijk naar begin oktober) verplaatst vanwege de coronauitbraak en de schoolroosters van de spelbegeleiders. Fenna is in de opnames van Montfoort Vitaal door presentator Rick Vianen geïnterviewd. Daarin heeft ze aangegeven dat ze graag vrijwilliger bij de VOM wil worden. Mandy de Rooij van de VOM is daar heel blij mee. Haar ouders waren ook in het Knopenbad en zijn supertrots op hun dochter.

Coördinator Buurtsportcoach John van Echtelt laat weten dat tien van de vijftien kinderen doorgaan als spelbegeleider voor ouderen. "Onder leiding van de SWOM gaan het Knooppunt, de Zonnebloem, de Buurtsportcoach en de Jeugd aan Zet (doemeemetMDT) spelbegeleiders de komende maanden activiteiten voor ouderen organiseren. Daarin staat 'Ontmoeten' centraal. De maand oktober heet 'Heel Montfoort wandelt', november 'Heel Montfoort speelt' en december - uiteraard - 'Heel Montfoort bakt'."

Sjoukje Dijkstra

Team Puzzelpoezen.
Puzzelkampioenschap in Dorpshuis De Vaart 3 uur geleden
Afbeelding
Bianca Tettero en de ReadShop 4 uur geleden
Suzanne Pruijssers vertelt de vele aanwezigen over de Palliatieve zorg.
Zorg rondom levenseinde bespreekbaar maken 5 uur geleden
Afbeelding
Kruiswegviering 5 uur geleden
Afbeelding
Open Dag bij SVO met Christian Haasjes 6 uur geleden
Afbeelding
Boomband spijkeren 9 uur geleden
Afbeelding
Kruiswegviering 11 uur geleden
Afbeelding
Oud IJzer actie Ons Genoegen 14 uur geleden