pr

Alles mag en niets moet

Dit vriendenteam uit Montfoort maakt al heel wat jaartjes mooie fietstochten onder het motto 'alles mag en niets moet'. Het is absoluut geen verplichting; als je zin hebt kom je en als je geen zin hebt dan kom je niet. Alle mannen zijn reeds door Schoorsteenveger Vergeer en De Hoop Bouw, beide uit Montfoort, voorzien van een nieuw shirt met korte en lange mouw, een windjack, fietsbroek en tot slot fietssokken, zodat zij er voorlopig weer tegenaan kunnen.

Vanaf maart tot oktober pakt dit vriendenteam hoofdzakelijk de racefiets. En als de herfst-/wintermaanden er weer zijn dan maken zij mooie tochten met de mountainbike door het bos op vooral de Utrechtse heuvelrug en soms een uitstapje naar Limburg of de Posbank bij Arnhem.

Jaarlijks houden zij ook een fietsweek in allerlei verschillende landen, zoals de Italiaanse dolomieten of Franse Alpen om hun klimkwaliteiten te testen, en daar zitten echt serieuze bergen bij van boven de 2.500 meter boven zeeniveau.

De vrienden zijn echte liefhebbers en gaan graag op weg, maar niet ten koste van alles; als er de hele dag slecht weer is voorspeld of als het, zoals afgelopen zomer, boven de 35 graden is, dan slaan zij het fietsen een keertje over, het moet ook wel verantwoord blijven.

"Uiteraard hopen wij nog zo lang mogelijk samen te blijven fietsen; wij hebben immers een goed voorbeeld in onze groep die laat zien dat je met 72 jaar nog een knap niveau kan halen."

Meer berichten