Jan Molenaar slaat eerste paal.
Jan Molenaar slaat eerste paal. Janet de Graas

Eerste paal geslagen Natuurlijk De Loete

Algemeen

Jan Molenaar heeft op vrijdag 11 september de eerste elfmeter lange paal geslagen voor de aanleg van het natuurgezuiverde zwembad in Haastrecht. Personeelsleden en vele vrijwilligers die ook aan deze grootse vernieuwing meewerken waren er getuigen van. Molenaar is bestuurslid en vrijwilliger sinds jaar en dag van de Vlister Openluchtbaden (VOB).

De palen, in totaal een kleine 400, dragen straks een bak waarin een helofytenfilter wordt gerealiseerd: een grote plantenbak die het zwemwater zuivert en chloor overbodig maakt. De vernieuwde Loete wordt het tweede natuurgezuiverde zwembad in Nederland. Het is gereed bij de start van het nieuwe seizoen in 2021 en heet dan 'Natuurlijk De Loete'.

De VOB heeft jaren gewerkt aan een plan voor een zwembad dat klaar is voor de toekomst en aansluit bij de directe omgeving van natuur en water, de Hooge Boezem en Bilwijk. Met een natuurgezuiverd zwembad verwacht de VOB meer bezoekers aan te trekken en een paar maanden per jaar langer open te kunnen blijven.

De realisatie van het natuurgezuiverde zwembad wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van het Europese Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling, de gemeente Krimpenerwaard en de provincie Zuid-Holland.

Op www.vlisterbaden.nl onder de rubriek Natuurlijk De Loete zijn de vorderingen van de verbouwing deze winter te volgen.

Schenking van 25.000 euro voor natuurgezuiverd bad

De ledenraad van Rabo Regiofonds Krimpenerwaard heeft op 11 september jl. besloten de Stichting Vlister Openluchtbaden (VOB) voor de realisatie van Natuurlijk De Loete een bijdrage toe te kennen van 25.000 euro. Een mooie 'steun in de rug' aan dit unieke project! De realisatie van het natuurgezuiverde bad wordt ook mogelijk gemaakt door bijdrage van Europese Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling, de gemeente Krimpenerwaard en de provincie Zuid-Holland.

Cees Reichard

Afbeelding
FC Oudewater Dames 1 kampioen 11 uur geleden
Wethouder Jonkers opende de nieuwe fietsroute.
Succesvol fietsexamen in Montfoort ondanks regen en wind 12 uur geleden
Er werden veel spelletjes en puzzels verkocht.
Mooie opbrengst voor Hervormde kerk dankzij drukbezochte rommelmarkt 13 uur geleden
Onder een tunnel van schoongeborstelde ijsselsteentjes uit de 13e eeuw.
Onder de brug 16 uur geleden
Afbeelding
Copycat van Christo in Oudewater? 18 uur geleden
Afbeelding
Houdijker en zoon winnen de wedvlucht vanuit Quiévrain 21 uur geleden
Er werd hard gestreden om de bal bij de tegenstander in het doel te krijgen.
Schoolvoetbal bij Voetbalvereniging Haastrecht 23 apr, 19:00
De enorme stormbaan is altijd zeer geliefd tijdens de Koningsspelen.
Deze week Koningsspelen en NK knikkeren 23 apr, 18:00