Linschoten- Verburch

Verburch maatje te groot

Linschoten - Verburch 0-3

Tegen de derdeklasser uit Poeldijk begonnen de Linschotenaren voorzichtig. Ook de ploeg uit Poeldijk keek eerst de kat uit de boom nadat al in de 2e minuut een openingstreffer maar ternauwernood kon worden voorkomen door doelman Maikel Paling. Een onachtzaamheidje van gelegenheidsverdediger Walgreen vormde de inleiding. Een diagonaal schot van de Verburch-linksachter leverde via Paling een corner op. De bezoekers speelden verzorgder, leden minder balverlies en hadden overduidelijk meer rust in hun spel. Bij de thuisploeg was aanvoerder Da Cruz het meest gezochte aanspeelpunt. Voornamelijk met een lange bal van achteruit. Via de flanken wist Linschoten geen gevaar te stichten. Slechts een schot van linkervleugelverdediger Mooij was voor Linschoten een wapenfeit, terwijl De Poeldijkers de lat boven de Linschoter goalie wisten te treffen. En kwart wedstrijd was er op dat moment gespeeld.

Verder achteruit

Gaandeweg moest Linschoten verder achteruit en wonnen de bezoekers meer duels. Tot de 34e minuut hielden de roodwitten stand. Toen had de doelman van de thuisclub geen antwoord op het kopballetje waarmee de geheel vrijstaande Swinkels een voorzet van de rechterflank bekroonde; 0-1. Dat smaakte voor de gasten naar meer. Aansluitend liet linksbuiten Van der Knaap het nog afweten, nadat hij op een schitterende wijze in de diepte was weggestuurd, maar in de 38e minuut werd de marge vergroot tot twee doelpunten. Met een simpele voetbeweging kon hij als eindpunt fungeren bij een snel uitgevoerde tegenaanval over de rechterzijde; 0-2.

Binnen klein uur beslist

Mochten de Linschotenaren nog illusies hebben gekoesterd over een ommekeer in de strijd, dan werd daar in de 52e minuut een eind aan gemaakt. Linksbuiten Van der Knaap werd binnen de beruchte lijnen onreglementair afgestopt door verdediger Dion Braakensiek en dat leverde een 100% terechte strafschop op. Het slachtoffer zelf voltrok koelbloedig het vonnis en liet het net achter Paling bollen; 0-3. Tim Clements en Bram Elenbaas kwamen de gelederen nog versterken, maar het leed was al geleden. Linschoten was niet bij machte ook maar iets dat op een kans leek te creëren. Daarentegen speelden de Poeldijkers de wedstrijd min of meer laconiek uit. Tot ongenoegen van hun coach die zijn onvrede hierover liet merken.

Bijdrage doelman

Doelman Maikel Paling droeg in die periode nadrukkelijk zijn steentje bij aan het voorkomen van een grotere eindstand. Ten koste van een aantal hoekschoppen voorkwam hij verdere doorboringen van zijn heiligdom. Ook toen Van der Knaap een fraaie solo langs de achterlijn ten beste gaf, stond hij pal. Pogingen van de thuisclub om, al was het maar voor de statistieken, de eer te redden leden schipbreuk. Zoals in de laatste minuut toen de ingevallen Tim Clement verzuimde te scoren. Daar stond het missen van een gelegenheid uit de categorie 'droomkans' door Verburch's Van den Berg tegenover.