Elwin van der Stigchel passeert doelman Sharif Jacobs na aangeven van Mike van der Steen (re). Gerard van Hooff

Winst op de valreep:WDS - GSC ESDO 3-2

Nadat de administratie op orde was gebracht, startte WDS tegen een veredeld veteranenteam dat onder leiding stond van oud-prof Ali Boussaboun. Veel spelers waren de dertig ruimschoots gepasseerd en dat bood een aangenaam vooruitzicht. Bij de thuisploeg is Mark Koorevaar teruggekeerd op het Haastrecht nest, ontbrak verdediger Lodder en was middenvelder Omta gepasseerd. Drie jeugdspelers bezetten de bank en leeftijdgenoot Mitchell de Koning vormde met Rick van Vliet het hart van de defensie.

Snel aan de leiding

Binnen 8 minuten was het eerste doelpunt een feit. Van der Stigchel kon uithalen en de 'enorme' doelman Sharif Jacobs had het nakijken; 1-0. WDS beantwoordde het fysieke spel van de gasten met meer beweeglijkheid en net na een kwartier spelen leverde dat een tweede doelpunt op. Hans Simon stond aan de basis hiervan en Thomas Hagoort zorgde voor de afronding; 2-0. Gezegd moet dat WDS-doelman Schonewille niet werkeloos had kunnen toekijken in deze fase en zich moeite moest getroosten om een foutieve terugspeelbal met twee slidings op rij te neutraliseren. Zowel de Hagenaars Amheye als Khouakhi was hij de baas. De toeschouwers maakten zich op voor een walk-over. Die vlieger ging echter niet op. De gasten herpakten zich, terwijl de thuisspelenden zich steeds meer in het nauw lieten brengen. Dat werd nog erger, nadat Rick van Vliet de bal op zijn hand had voelen tikken en bestraft werd met een penalty. Amheye benutte dit cadeau; 2-1 (27e minuut). De kansen keerden zichtbaar en de balans verdween totaal uit de thuisploeg toen Ivo Lemkes geblesseerd moest afhaken. Lucas Voskuil was zijn vervanger. Wat WDS tot aan de thee op de mat legde was fantasieloos en daardoor een kolfje naar de hand van de gasten die steeds brutaler werden en de WDS'ers op eigen helft wisten te houden.

Rommelpotten

Drie wissels bracht coach Boussaboun in na de rust. WDS slaagde er niet in het initiatief terug te pakken, verloor steeds meer duels en voetbalde 'als los zand'. Een strijdplan leek niet voorradig en al snel kopte Amheye maar rakelings naast. De bezoekers zagen hun jacht op de gelijkmaker precies op het uur bekroond. Samir Oulhani bekroonde een aanval over de rechterflank met een eenvoudig intikkertje. Het vlagsignaal voor buitenspel werd door arbiter Hoogerbrugge genegeerd; 2-2 (60e min). De scheidsrechter had tot aan dat moment veelvuldig zijn fluit moeten gebruiken, omdat er al te veel overtredingen werden gemaakt. Na de 2-2 stand moest hij ook de nodige keren de gele kaart uit zijn zak halen. Met name de Hagenaars solliciteerden er naar. En kregen ze dan ook. Nadat rechtsachter Van der Steen doelman Jacobs tot een schitterende redding had gedwongen en coach Willem Lok de jeugdige Mika Tuithof en Max van der Laan had ingebracht, gingen beide ploegen in de eindfase voor de volle winst. De beide goalies weigerden te capituleren. Jacobs (ESDO) stopte een kopbal van Elwin van der Stigchel (75e min) en aan de overzijde had Schonewille het juiste antwoord op een keihard schot (81e min).

Toch winst

De strijd verdiende geen winnaar, maar daar dacht Jouher Mhandi in blessuretijd anders over. Hij had eerder zijn teamgenoot Tuithof een pegel zien afleveren die via de vingertoppen van de keeper een hoekschop opleverde (85e min) en in de 89e minuut gaf een ziedend schot eenzelfde resultaat. De klok stond al drie minuten stil toen Mhandi zijn kunstje flikte. Hij scoorde met een geplaatst schot nadat hij de verdediging zijn hielen had laten zien; 3-2. Een onverwacht en misschien ook wel onverdiend resultaat.