Ellen van Leeuwen

Statiegeld voor Scouting Jorisgroep

Marcel Heijmans van supermarkt Coop mocht weer uitdelen! De opbrengst van de statiegeldactie van afgelopen kwartaal is bestemd voor Scouting Jorisgroep, en die hebben er al een mooie bestemming voor.

Aan de welpenjongens (7 - 11 jaar) de eer om de cheque in ontvangst te nemen. "Een cheque is een duur woord voor een papiertje waar een bedrag op staat", legt coördinator Lars Vermeij uit aan de jongens. Wel een papiertje met een geweldig bedrag: 1467,80 euro. "Het bedrag dat is opgehaald, is door Coop Supermarkten nog eens verdubbeld, dat is hartstikke leuk", aldus een tevreden Marcel.

Buitenspelen

Lars laat zien wat er gaat gebeuren met het bedrag. "Omdat we steeds meer leden hebben, hebben we twee jaar geleden een stuk aan ons scoutinggebouw gebouwd. Hierdoor hebben we nu minder buitenruimte. We willen daarom graag wat uitbreiden richting de weg, alles opnieuw bestraten en mooie speeltoestellen plaatsen. De bedoeling is dat alle kinderen uit Oudewater hier gebruik van kunnen maken."

Het ledenaantal van de Scouting Jorisgroep is in een paar jaar gestegen van 160 naar ruim 200. Een directe verklaring heeft Lars daarvoor niet. "We horen vaak van ouders dat ze het leuk vinden dat hun kinderen echt leren samenspelen. Ze doen bij ons allerlei sporten en activiteiten waarbij ze spelenderwijs veel leren over samenwerken en werken aan persoonlijke ontwikkeling."

Ellen van Leeuwen

Meer berichten