Afbeelding
Ellen van Leeuwen

Statiegeld voor Scouting Jorisgroep

Algemeen

Marcel Heijmans van supermarkt Coop mocht weer uitdelen! De opbrengst van de statiegeldactie van afgelopen kwartaal is bestemd voor Scouting Jorisgroep, en die hebben er al een mooie bestemming voor.

Aan de welpenjongens (7 - 11 jaar) de eer om de cheque in ontvangst te nemen. "Een cheque is een duur woord voor een papiertje waar een bedrag op staat", legt coördinator Lars Vermeij uit aan de jongens. Wel een papiertje met een geweldig bedrag: 1467,80 euro. "Het bedrag dat is opgehaald, is door Coop Supermarkten nog eens verdubbeld, dat is hartstikke leuk", aldus een tevreden Marcel.

Buitenspelen

Lars laat zien wat er gaat gebeuren met het bedrag. "Omdat we steeds meer leden hebben, hebben we twee jaar geleden een stuk aan ons scoutinggebouw gebouwd. Hierdoor hebben we nu minder buitenruimte. We willen daarom graag wat uitbreiden richting de weg, alles opnieuw bestraten en mooie speeltoestellen plaatsen. De bedoeling is dat alle kinderen uit Oudewater hier gebruik van kunnen maken."

Het ledenaantal van de Scouting Jorisgroep is in een paar jaar gestegen van 160 naar ruim 200. Een directe verklaring heeft Lars daarvoor niet. "We horen vaak van ouders dat ze het leuk vinden dat hun kinderen echt leren samenspelen. Ze doen bij ons allerlei sporten en activiteiten waarbij ze spelenderwijs veel leren over samenwerken en werken aan persoonlijke ontwikkeling."

Ellen van Leeuwen

Afbeelding
Railfiets 1 uur geleden
Afbeelding
FC Oudewater Dames 1 kampioen 15 uur geleden
Wethouder Jonkers opende de nieuwe fietsroute.
Succesvol fietsexamen in Montfoort ondanks regen en wind 16 uur geleden
Er werden veel spelletjes en puzzels verkocht.
Mooie opbrengst voor Hervormde kerk dankzij drukbezochte rommelmarkt 17 uur geleden
Onder een tunnel van schoongeborstelde ijsselsteentjes uit de 13e eeuw.
Onder de brug 20 uur geleden
Afbeelding
Copycat van Christo in Oudewater? 22 uur geleden
Afbeelding
Houdijker en zoon winnen de wedvlucht vanuit Quiévrain gisteren
Er werd hard gestreden om de bal bij de tegenstander in het doel te krijgen.
Schoolvoetbal bij Voetbalvereniging Haastrecht 23 apr, 19:00