Gastverteller Katty Wtterwulghe vertelde twee boeiende verhalen.Zij werd door David Samson met melodische percussie begeleid.
Gastverteller Katty Wtterwulghe vertelde twee boeiende verhalen.Zij werd door David Samson met melodische percussie begeleid. Cees Reichard

Eerste Verhalencafé een succes

Algemeen

Op zondagmiddag werd in Theater Concordia in Haastrecht het eerste Verhalencafé van de Verhalencompagnie gehouden. Veel belangstellenden kwamen luisteren naar de diverse verhalen die ten gehore gebracht werden. Dank zij het kleinschalige, het intieme gebeuren en de diversiteit aan verhalen van de vertellers werd het een succesvolle middag.

Voor de pauze was er een open podium met drie korte optredens van verteltalent uit de regio en Corie Grootendorst droeg enkele gedichten van Henk Kooijman voor. Tussen de verhalen door gaf David Samson op de percussie muzikale intermezzo’s.

Muzikale vertelvoorstelling

Na de pauze was het tijd voor een muzikale vertelvoorstelling. Gastverteller Katty Wtterwulghe vertelde twee boeiende verhalen. Zij werd door David Samson met melodische percussie begeleid. Het was voor het eerst dat Katty en Samson samenspeelden. Hij voelde de verhalen goed aan en zijn improvisaties waren voortreffelijk.

Voorzitter Rein Versluis vond de programmering geweldig. Er was een grote verscheidenheid aan vertellers. Prachtig om te zien en te horen hoe ieder zijn eigen verhaal brengt. Hij hoopt dat dit succesvolle café voor anderen aanleiding mag zijn om zich op te geven voor het open podium. Ook mogen musici zich melden voor muziek als omlijsting van het programma. Zeer tevreden was hij over de opkomst. De voorstelling was uitverkocht.

Op zondag 25 oktober wordt het volgende Verhalencafé georganiseerd. Men kan zich nog aanmelden voor het open podium op info@verhalencompagnie.nl. Er zijn nog twee plaatsen vrij.

Op 12 en 13 december is er weer het Verhalenfestival, Verhalen tussen Oud en Nieuw 2020.

Cees Reichard

Afbeelding
Bijzondere kerkdienst in Montfoort 4 uur geleden
Afbeelding
Fantastische Rot-avond in de soos 6 uur geleden
Flamenco Linschoten (foto: Gijs Possel).
Fotograaf Gijs Possel exposeert Flamencodansers In Theater De Wilde Weg 7 uur geleden
Afbeelding
Haastrechtse Rommelmarkt 21 uur geleden
Afbeelding
WBO ondernemersvrouwen 22 uur geleden
Afbeelding
De Spel Verhuur Centrale stopt 23 uur geleden
Afbeelding
Koeiendans in Montfoort 18 apr, 14:00
Afbeelding
Fietsontdekdag in Montfoort 18 apr, 12:00