Locoburgemeester Spelt (links) op bezoek bij het bruidspaar.
Locoburgemeester Spelt (links) op bezoek bij het bruidspaar. pr

Echtpaar de Ruiter - den Besten 55 jaar getrouwd

Algemeen

Cees Reichard

Op woensdag 17 juni waren Jan de Ruiter (75) en Janny de Ruiter-den Besten (73) uit Polsbroek 55 jaar getrouwd. Locoburgemeester Gerrit Spelt kwam het echtpaar op maandag 22 juni met een cadeau en een bos bloemen feliciteren.

Hun kinderen hadden op de dag zelf als cadeau voor hun ouders iets feestelijks georganiseerd. Jan en Janny wisten niet wat hen te wachten stond. In Raamsdonkveer hebben ze met een TukTuk een puzzelrit gemaakt. Het leuke hiervan was dat ze zelf er mee mochten rijden. Dit duurde een paar uur en daarna zijn ze bij de jongste dochter in Schoonhoven gaan barbecueën. "We wisten niet wat ons te wachten stond. Het was voor ons allemaal verrassend. Het leuke was dat alle kinderen en kleinkinderen hierbij aanwezig waren. We kijken er met veel plezier op terug."

Jan de Ruiter is op 14-jarige leeftijd in Polsbroek komen wonen. Door het verenigingsleven hebben Jan en Janny elkaar leren kennen. Zij zijn op 17 juni 1965 in Polsbroek op het gemeentehuis en in de Ned. Herv. Kerk getrouwd.

Het bruidspaar heeft twee dochters en een zoon, acht kleinkinderen en een achterkleinkind.

Beroep

Jan is 43 jaar vrachtwagenchauffeur bij Schouten in Polsbroek geweest. Hij heeft daar altijd met veel plezier gewerkt en hij vond het fijn dat het dicht bij huis was. Na zijn werk bij Schouten was hij zeven jaar parttime taxichauffeur en daarna reed hij een dagdeel in de week op de buurtbus en een dagdeel op de belbus.

Janny heeft een paar jaar op een kantoor gewerkt en daarna was zij hulp in de huishouding bij oudere mensen.

Naast hun werk hadden beiden nog diverse maatschappelijke functies. Jan is bijna vijftig jaar bestuurslid van de IJsclub 'Nooit Gedacht' geweest. En hij zat in het schoolbestuur. Nu is Jan bestuurslid van 60+. Iedere maand wordt in het dorpshuis een activiteit georganiseerd en ze regelen ook het jaarlijkse uitje.

Janny zat in het bestuur van het koor in Polsbroek en ook van 'Vrouwen van Nu'.

Zang

Beiden waren jarenlang lid van diverse zangkoren. Jan nu niet meer en Janny zit nog op het Seniorenkoor in Schoonhoven en op het ZuidHollandKoor in Bergambacht. In 1991 werden ze lid van 'The Dutch Voices'. Met deze zanggroep zijn ze in Amerika, Canada, Brazilië, Zuid-Afrika en tot slot in Noorwegen wezen zingen. Meestal gingen ze drie weken en werden ondergebracht bij gastgezinnen. Naast de optredens hadden ze volop tijd om het land te verkennen. Dit hebben ze 20 jaar lang gedaan. Daarnaast hebben ze ook zelf veel reizen gemaakt.

Naast het zingen tuiniert en fietst Jan heel graag en Janny maakt alle puzzels uit de krant.

Gelukkig met elkaar

Jan en Janny vinden het wel bijzonder dat ze al weer 55 jaar bij elkaar zijn. "We hebben het geluk dat we gezond zijn en geen tegenslagen hebben. Het is een geven en nemen. En we zijn nog steeds gelukkig met elkaar."

Afbeelding
Haastrechtse Rommelmarkt 8 uur geleden
Afbeelding
WBO ondernemersvrouwen 9 uur geleden
Afbeelding
De Spel Verhuur Centrale stopt 10 uur geleden
Afbeelding
Koeiendans in Montfoort 13 uur geleden
Afbeelding
Fietsontdekdag in Montfoort 15 uur geleden
Connie Kolfschoten-Verhoef.
EHBO'ers geëerd voor inzet 17 uur geleden
Afbeelding
Evensong in Oudewater 18 uur geleden
Afbeelding
'De zorgzame buurt' start eerste pilot 17 apr, 19:00