Het plezier bij alle kinderen die meedoen aan de videoclip spat ervan af.
Het plezier bij alle kinderen die meedoen aan de videoclip spat ervan af. (pr)

Mirakels leuke videoclip

Aad Kuiper

Dat het Mirakel niet lukte om dit jaar opnieuw zo'n geweldige theatervoorstelling aan de altijd grote schare bezoekers te laten zien is niet zo verwonderlijk, maar ze bedachten een heel bijzonder alternatief: het maken van een professioneel gearrangeerde en opgenomen videoclip waarin alle 450 kinderen mogen gaan dansen en zingen. In plaats van luid applaus, deze keer schitteren in een videoclip; wat een prachtige vondst. Als het een beetje meezit kan iedereen er nog voor de zomervakantie van genieten. We waarschuwen tijdig, want het zal ongetwijfeld de moeite waard zijn ernaar te kijken en luisteren.

Dennis de Groot van Mirakel (Oudewater) vertelt dat ze het contact met kinderen, het samen met de kinderen plezier hebben, heel belangrijk vinden, maar, en iedereen begrijpt dat: 'met elkaar' kon dit jaar geen doorgang vinden. Om dat contact toch min of meer in stand te houden hebben Marike Folles, Dennis en de andere docenten van Mirakel - waaronder ook Barry Beijer die onlangs in het Circustheater avond aan avond de rol van Zazu speelde in The Lion King - ruim 60 filmpjes op YouTube gezet; filmpjes met quizjes, liedjes, dansjes, … Hoewel ze nog enige tijd hoop hadden, bleek toch dat een optreden zoals in andere jaren, echt niet ging lukken; en dus moest er iets anders komen.

Omdat ze via hun YouTube-kanaal toch al contact met de kinderen onderhielden, bedachten ze om met alle kinderen een videoclip te gaan maken. Maar dan moest het wel een heel goede videoclip worden. Mirakel heeft contact gezocht met de producenten van 'Kinderen voor Kinderen' die speciaal voor deze gelegenheid het Mirakellied geschreven hebben en ook de muziek erbij gecomponeerd. Ze hebben alle 450 kinderen benaderd om dat lied en de bijbehorende danspassen thuis te gaan oefenen met behulp van filmpjes waarmee de docenten via hun YouTube-kanaal de kinderen in de afgelopen maanden hebben verblijd.

Videoclip met Oudewaterse kinderen

En toen moest er nog een videoclip gemaakt worden. Met zo'n professionele start moest er ook een professioneel vervolg komen en daarom is niemand minder dan Tjerk Hermsen benaderd om de opnamen voor zijn rekening te nemen. Op 6 juni hebben de eerste opnames plaatsgevonden en op 13 juni de tweede serie. Daarin doen ook heel veel van de maar liefst ruim 42 kinderen mee die wekelijks (onder normale omstandigheden uiteraard) in het Cultuurhuis onder leiding van Dennis oefenen voor al hun optredens.

Ongetwijfeld zullen de kinderen die meedoen het thuis geoefende 'Mi-mi-mirakel, wat een spektakel, Kom erbij, doe mee' en even later 'Al ben ik dan de beste, want er zijn er zoveel beter hier. Dat kan me echt niks schelen, want ik heb plezier.' En dat laatste is super belangrijk volgens Dennis de Groot; en dat krijgen ze voor elkaar, want het plezier bij alle kinderen die meedoen aan de videoclip spat ervan af.

Kort daarna gaan er nog wat kinderen naar de studio om het lied in te zingen en dan volgt er een gigantische klus: van al die shots, van al die opnamen, van al die fragmenten een mooi geheel maken. Dat zal nog wel even duren, maar bij Mirakel musicaltheater doen ze hun uiterste best om de clip zo snel mogelijk klaar te hebben. En wie weet wordt het nog een hit ook!

Meer berichten