Judoka's Proost Sport op dreef

De judoka's van Proost Sport uit Oudewater kwamen zaterdag en zondag weer in actie, en waren goed op dreef.

Op zaterdag 7 maart nam Susanne Kelder deel aan het 5e Bart Toernooi voor A-judoka's te Assen. Samen met coach en vader Frank reisde zij al vroeg af naar Assen. Susanne won in haar poule driemaal met ippon en moest in een beslissingswedstrijd uitmaken wie er eerste zou gaan worden. Susanne was op dreef en won vrij snel met ippon.

Op zondag 8 maart namen zes judoka's deel aan het Groot Houten toernooi dat gehouden werd in sporthal de Dome te Houten. In het tweede dagdeel kwamen Merel van Rossum (-12) en Sjors Hendriks (-15) op de tatami, en met veel succes. Merel wist al haar partijen te winnen en werd daardoor knap winnares. Voor Sjors was het even spannend, zij verloor één partij, maar wist door 30 punten in haar drie partijen erna toch eerste te worden.
In de vierde ronde was het de beurt aan de jongens -15 jaar. Valerius van der Haven, Bjorn Boetekees, Boris Hendriks en Marvin de Goederen verschenen op de tatami. Valerius won al zijn partijen met ippon en werd knap winnaar. Marvin won in een poule van 5 judoka's tweemaal met ippon maar verloor ook twee partijen. Een derde plaats was zijn deel. Bjorn won een partij en verloor driemaal, hij werd vierde. Boris had het zwaar en verloor zijn wedstrijden, hij werd vijfde.

Kookworkshop voor 18+'ers: Lekker, gezellig en gezond 1 uur geleden
Verhalencafé: Liefde en verlangen, heerlijk, maar soms dodelijk 2 uur geleden