ontmoetingscentrum 't Bakkershuis
ontmoetingscentrum 't Bakkershuis Foto: eigen foto

Casemanagers dementie, de spin in het web

dinsdag 4 april 2023 19:30 tot 21:30

Op DINSDAG 4 april 2023 organiseert ontmoetingscentrum ’t Bakkershuis haar maandelijkse informatieavond in zalencentrum Sint Joseph. Het thema is: Begeleiding thuis bij geheugenklachten en/of (vermoedens) dementie.  De inloop is vanaf 19:00 uur, de bijeenkomst start om 19:30 uur en de toegang is gratis.

Een casemanager dementie is een onafhankelijke en vaste begeleider voor mensen met dementie én hun naasten. Een casemanager informeert, begeleidt, denkt mee, adviseert en regelt zorg. 

Als mensen de diagnose dementie krijgen, dan voelt het alsof zij in een web terecht komen. Regels, procedures, gevoelens van rouw, het is een nieuwe situatie om mee om te leren gaan. Niet alleen voor de persoon die de diagnose heeft gekregen, maar zeker ook voor de mensen eromheen maakt het heel wat los.” Natasja Cassin en Liesbeth Kuil, casemanagers van de Rijnhoven vertellen u daar deze avond meer over. Iedere maandagmiddag hebben zij inloopspreekuur in ontmoetingscentrum ’t Bakkershuis van 14:00 tot 15:00 uur.

Reguliere voorlichtingsactiviteiten vanuit ontmoetingscentrum ’t Bakkershuis
U bent vanaf 19:00 uur van harte welkom in zalencentrum Sint Joseph, Heiliglevenstraat 4 in Montfoort. Deze informatieavonden worden elke maand georganiseerd voor iedereen die geïnteresseerd en betrokken is bij mensen met geheugenproblemen en/of dementie. Er zijn ook altijd professionals en vrijwilligers uit het werkveld aanwezig waar u kennis mee kunt maken en uw vragen aan kunt stellen. Het is bij uitstek de gelegenheid om meer informatie in te winnen over de mogelijkheden die SWOM biedt op het gebied van welzijn, hulp, ondersteuning en begeleiding.

Locatie