Kasteel Montfoort
Kasteel Montfoort Foto: Roghman

Kasteel Montfoort...Van houten toren tot tuchthuis

donderdag 5 oktober 13:30 - 16:00

In Stadsmuseum De Knoperij is een expositie ingericht over de geschiedenis van het Kasteel door de eeuwen heen.

Tot begin oktober kan de bezoeker zich laten informeren over het gebouw en de bewoners daarvan door de eeuwen heen. Van machtig kasteel tot burgemeesterswoning, van burggraaf tot wees…. Er is veel over te vertellen. Niemand weet precies hoe het kasteel er oorspronkelijk heeft uitgezien, maar op basis van gevonden fundamenten is getracht een zo goed mogelijke reconstructie te maken. Aan de hand hiervan wordt momenteel gewerkt aan een maquette. Een voorproefje is te zien op Open Monumentendag, zaterdag 6 september.

Stadsmuseum De Knoperij, Keizerstraat 25 te Montfoort, is geopend woensdag t/m vrijdag van 13.30-16.00 uur en zaterdag van 10.00-16.00 uur.

Locatie