Afbeelding
Foto: pr

Als thuis wonen niet meer gaat

donderdag 5 oktober 2023 19:30 tot 21:00

Op donderdag 5 oktober 2023 organiseert ontmoetingscentrum ’t Bakkershuis haar maandelijkse informatieavond in zalencentrum Sint Joseph. Dit keer is het thema: Als thuis wonen niet meer gaat. De avond begint om 19:30 uur en de toegang is gratis.

Kleinschalig en bijna net als thuis

De meeste mensen met dementie blijven het liefst zo lang mogelijk in hun eigen huis en in hun eigen omgeving wonen. Want het vooruitzicht van een groot verzorgings- of verpleeghuis is niet voor iedereen even aantrekkelijk. Maar soms is zelfstandig wonen niet meer verantwoord. Deze informatieavond staat in het teken van verhuizen naar een kleinschalige woonzorglocatie waar 24 uurszorg en begeleiding wordt gegeven. Wat gaat daaraan vooraf. Wanneer neem je de beslissing, hoe regel je de aanvraag, de financiën, de verhuizing en de dagelijkse gang van zaken. 

Meerdere sprekers
Er zijn meerdere sprekers bij ons te gast: Debby van Leeuwen, locatiebeheerder bij Futura Zorg in Oudewater en collega Jeroen Goyens, locatiebeheerder i.o. en Marja Hoogendoorn Clientadviseur van WelThuis Krimpenerwaard en Utrecht-West waaronder de Lindewaard in Linschoten. 

Ervaringsdeskundigen vertellen hun eigen verhaal

Twee mantelzorgers vertellen vanuit hun eigen ervaring en beantwoorden vragen. Zij hebben alle stappen richting een kleinschalige woonzorglocatie al gezet omdat één van hun ouders in het Futurahuis en de Lindewaard wonen. 

Voorlichtingsactiviteiten vanuit ontmoetingscentrum ’t Bakkershuis
De informatieavonden worden maandelijks georganiseerd voor iedereen die geïnteresseerd en betrokken is bij mensen met dementie. Er zijn ook altijd professionals en vrijwilligers uit het werkveld aanwezig waar u kennis mee kunt maken en uw vragen aan kunt stellen. Het is bij uitstek de gelegenheid om meer informatie in te winnen over de mogelijkheden die SWOM biedt op het gebied van welzijn, hulp, ondersteuning en begeleiding.

Locatie