Afbeelding
Foto: Staatsbosbeheer

Winterwandeling in natuurgebied Willeskop Geniet en ontdek de wintergasten in een prachtig gebied!

zaterdag 10 december 2022 10:00 t/m 12:15

Staatsbosbeheer organiseert in samenwerking met ‘Het Beloken Land’ op zaterdag 10 december om 10.00 uur een speciale winterwandeling in het natuurgebied Willeskop te Montfoort.
Het is niet meer nodig om voor de wilderniservaring naar het ‘buiten’-land te gaan. 

Willeskop is het enige stukje moeras dat er in de wijde omgeving te vinden is. Tijdens de wandeling, die voert over eeuwenoude houtkades, vertelt de Staatsbosbeheer gids het geheim van deze prachtige plek. Hoe is het gebied ontstaan met zijn veelzijdige natuur? Ontdek welke wintergasten uit het noorden zijn gearriveerd en hier rust en voedsel zoeken. Het is een drukte van belang dat spectaculaire beelden oplevert. 

Verzamelen om 10:00 uur op Het Beloken Land, Blokland 116, 3417 MR te Montfoort. De Groene Hart gidsen verwelkomen de deelnemers   met koffie of thee en houden om 10:15 uur een korte inleiding. De wandeling voert eerst door het weiland tot aan de houtkade. Daar heeft u vanaf de uitkijktoren een prachtig zicht op het totale gebied. Vandaar loopt u rondom de plas over een eeuwenoude houtkade met mooi zicht op al het vogelleven. Om plm. 12:15 uur bent u weer terug. Deelnemers dienen zich aan te melden via
www.staatsbosbeheer.nl/winterwandelingwilleskop

De kosten zijn € 7,50 en € 5,00 voor kinderen tot 12 jaar. 

Goede wandelschoenen en een verrekijker verhogen het wandelgenot.

Locatie