Invaller Marc Oosterwijk kwam ook nog een teentje te kort.
Invaller Marc Oosterwijk kwam ook nog een teentje te kort. Foto:

Montfoort S.V’19 - FC Oudewater - Linschoten - WDS - SPV

Montfoort speelde een goed eerste half uur tegen Roda uit Leusden. Kansen waren er voor Jasper van de Haselkamp en Thomas Koense. Daarna nam Roda langzaam het spel over en wist het ook tot een eerste kans te komen. Na een langlopende aanval ging het schot uiteindelijk naast het doel van Robin Vianen. Kort later kwam Jasper van de Haselkamp goed door over rechts. Zijn voorzet werd door Sabir el Ghanjaoui richting Denny van Loen gekopt die vervolgens prima binnen schoot: 1-0.

Montfoort S.V’19 - Roda’46 2-2

Roda kreeg een vrije trap te nemen na een overtreding op de behendige Fabio Hendriksen. Het schot van Van Ginkel werd gestopt door Robin Vianen. Deze kreeg assistentie van Emrie Bakker die voor rust twee keer een bal van de doellijn haalde.

Na rust volgde er een rommelige tweede helft met veel blessuregevallen en aan beide zijden wissels. De ingevallen Daan van de Poll kwam met een geweldige rush door, maar zijn schot werd nog net tot corner getikt. Tien minuten voor het eind van de officiële speeltijd wist Roda op gelijke hoogte te komen door de ingevallen Stijn Dijkstra; 1-1. Het werd nog erger toen Taribuka ook de 1-2 op het scorebord zette. Montfoort zou Montfoort niet zijn geweest om niet tot een slotoffensief te komen. Twee minuten in de extra tijd wist Emrie Bakker een prima corner te nemen die nog door Thomas Koense getoucheerd werd; 2-2. Scheidsrechter Debipersad fluit na 97 minuten voor het einde van de wedstrijd.

Klein beetje lucht

FC Oudewater - RCL 2-0

Wederom moest Oudewater improviseren in de veldbezetting. Een schorsing, blessures of vakantie waren hiervoor de aanleiding. De Oudewaternaren waren na regelmatig ‘goed spel maar geen punten’ toe aan meer dan alleen maar een schouderklopje van de tegenstander. De mannen uit Leiderdorp daarentegen draaien mee in de top vier en mochten om bij te blijven geen punten morsen. Andrew Bontje van Dijk, de Leiderdorpse doelman, voorkwam al binnen twee minuten na aanvang tot tweemaal toe dat de thuisploeg een voorsprong nam. Was dit een opmaat naar meer? Onder leiding van de dienstdoende leidsman, die heel veel toeliet, ontspon zich een spannende maar niet geweldige pot voetbal.

100%-kansen

Na de eerste reddingen van de Leiderdorpse goalie moest hij toch zo’n vijf minuten later het hoofd buigen. Bij een Oudewaterse ingooi profiteerde Sven Rietveld na een ‘doorkoppertje’ van Ties van de Werf;1-0 (8ste min.). Hierna ging RCL over tot een meer aanvallende modus door met name Jake van Heusden, die met regelmaat zijn Oudewaterse opponent Jesper van der Zwart zijn hielen liet zien.

Dezelfde Van Heusden kon zich trouwens tot twee keer toe wel voor z’n kop slaan door twee meer dan 100% kansen, aangeboden door doelman en verdedigers van Oudewater, niet in dank aan te nemen. Pech ook voor RCL, toen Jelmer Vijlbrief met een hamstringblessure het veld moest verlaten. Zijn vervanger, Mohammed Gasamma, zou geen rol van betekenis spelen gedurende het verdere verloop van de wedstrijd. Ook na een klein half uurtje kregen de Leiderdorpers opnieuw een heel dikke kans aangeboden door slordig werk achterin bij Oudewater, maar ook deze mogelijkheid werd niet aanvaard. Goed voorbereidend werk van Sven Rietveld en de deze keer de hele wedstrijd goed spelende Lars Janmaat stelde Bart Griffioen, immer actief, in de gelegenheid de 2-0 het RCL-doel in te werken (40ste min.).

Standvastig

RCL kwam onstuimig uit de starblokken in het begin van de tweede helft. Robin Brasker pakte Bar Griffioen wel wat erg stevig aan en Micha Hulst incasseerde als enige in deze wedstrijd een gele kaart. Hulst zou overigens Jake van Heusden behoorlijk aan banden leggen, hetgeen de Leiderdorpse trainer Van Heek deed besluiten zijn aanvaller maar te wisselen.

FCO werd vooralsnog wel wat teruggedrongen, maar de Oudewaterse aanvallen waren ook zeker niet ongevaarlijk. Tim Goes schoot nog een keer net naast het vijandelijke doel voordat hij gewisseld werd voor Thomas Hoogeboom welke speler kort na zijn start effectief naar het gras werd gewerkt. Na wat wissels over en weer bleek dat juist nu de Oudewaterse defensie geen steken meer liet vallen. Er was geen doorkomen meer aan voor de RCL’ers. Ook invaller Willem La Lau werd wat onheus bejegend, maar het moet gezegd ook aan de overzijde lieten de Oudewaternaren zich niet onbetuigd. Ook hier liet de scheidsrechter het spel lekker doorlopen. Kort voor het eindsignaal sprintte Bart Griffioen een paar Leiderdorpers voorbij, maar toen was zijn energie opgebruikt. Invaller Marc Oosterwijk kwam ook nog een teentje te kort om de uitslag nog meer cachet te geven. Het resultaat was uiteindelijk een verdiende overwinning voor Redel & Co. Hierdoor nam de thuisploeg iets meer afstand van de onderste twee plaatsen.

Weggetikt

Linschoten - Bergambacht 0-4

De bezoekers was er veel aan gelegen een goed resultaat neer te zetten en waren zeer gemotiveerd. Daardoor kwamen de Linschotenaren van meet af aan niet in hun spel. De blauwzwarten wisten al combinerend veel balbezit te houden en voorkwamen hiermee countermogelijkheden voor de Linschotenaren. De wedstrijd kreeg dan ook een eenzijdig karakter en dat leidde tot twee doelpunten voor de bezoekers. Nog voor de rust waren zowel Van Eijk en Treure succesvol, maar had de score hoger kunnen uitvallen. Ruststand 0-2.

Na de hervatting nam Linschoten zo mogelijk nog meer risico door achterin een-op-een te gaan spelen en meer strijd te gaan leveren. Dat werd door het spel van de gasten tenietgedaan. Die bleven de bal koesteren en vermeden de duels zo goed mogelijk. Tot scoren leidde de Linschoter aanpak niet. De Bergambachtenaren daarentegen wisten het net nog tweemaal -Deelen en De Zeeuw- te vinden. Doordat de concurrentie punten liet liggen, pakten de Bergambachtenaren onverwachts de tweede periodetitel en namen ze de koppositie over van Groeneweg.

Periodetitel voor WDS

Stolwijk - WDS 2-3

De ploeg uit Driebruggen maakte een gemotiveerde indruk. De mogelijkheid om een periodetitel binnen te halen had zo zijn uitwerking. Toch waren het de roodzwarten uit Stolwijk die op een voorsprong kwamen door een schot van Arie Plug dat in de kruising belandde zonder dat doelman Griffioen er met een vinger aan kon komen. De gelijkmaker van Elwin van der Stigchel liet echter niet lang op zich wachten; 1-1.

In de tweede helft wist de ploeg uit Driebruggen nog twee doelpunten aan het totaal toe te voegen. Eerst schoot Mika Tuithof uit een vrije trap de 1-2 binnen en een gemakkelijk gegeven strafschop werd door Van der Stigchel benut; 1-3. De arbiter kende ook een strafschop toe aan de thuisploeg. Die werd benut door Marc Plug, maar de tijd was voor de thuisploeg te kort om nog tot meer grote daden te komen; 2-3.

Gemankeerd

Bolnes - SPV’81 2-0

De Rotterdamse koploper had alle beschikbare troepen opgeroepen om zich de runner-up van deze competitie van het lijf te houden. Dat lukte uiteindelijk met grote moeite. Met Sander Kok - veteraan - in de voorhoede, omdat Sander Koolwijk op de absentielijst stond, konden de gasten hun geijkte spelletje niet helemaal op de mat krijgen. De defensieve kwaliteiten bleken echter van dien aard, dat Bolnes er maar niet in slaagde het kordon te doorbreken. Er viel tot kort voor tijd slechts een doelpunt en op de lijst van mogelijkheden voor het duo Kok/Achterberg konden ook een paar streepjes gezet worden. Door een strafschop vlak voor het eindsignaal werd het uiteindelijk 2-0 en was de revanche voor de 4-1 nederlaag in Polsbroek een feit.

Keepersprobleempje

Be Fair - Cabauw 4-2

Het niet beschikbaar zijn van doelman Beumkes, die in de warming-up moest afhaken, was voor de Cabauwers een behoorlijke aderlating. Zijn vervanger Remco van der Heide kreeg het moeilijk en moest binnen twintig minuten drie keer de bal uit het net vissen. Vlak voor rust scoorde Stan van Bemmel de 3-1 en kreeg Cabauw weer moraal.

In de tweede helft vermanden de gasten zich en kwamen zij beter in de wedstrijd. Nik Jongbloed wist nog de aansluitingstreffer op het bord te krijgen en daarna behoorde een gelijkmaker tot de mogelijkheden. Stan van Bemmel kreeg daarop de beste kans. In de jacht op de gelijkmaker moest meer risico genomen worden en dat bekwam de roodwitten slecht; 4-2.

13:00 - Montfoort SV ‘19 - Odin

De bushalte van de V.A.G.U. (Verenigde Autobusdiensten Gouda Utrecht)voor de deur van het café/restaurant.
Café restaurant Seelt (1) 11 uur geleden
Avondvierdaagse in Montfoort.
Avond4daagse Montfoort 13 uur geleden
De 38e editie van de Nationale Zilverdag vindt plaats op Tweede Pinksterdag in Schoonhoven.
Topdrukte verwacht op de Nationale Zilverdag 16 uur geleden
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 18 mei, 19:00
Oudewater dementie vriendelijk! 18 mei, 17:00
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 18 mei, 12:00
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 17 mei, 18:00